nemzetközi képviseletek | kapcsolat | oldaltérkép | segítség

 

 

 

 

Novartis Hungária

Életmód-javító termékek

Mindenki tisztában van azzal, hogy az egészséges életmód alapja a helyes táplálkozás, rendszeres testmozgás és a kiegyensúlyozott életvitel. Ezek betartásával csökkenthető az egészségügyi problémák kialakulásának kockázata. Sajnos azonban rohanó világunk és a mindennapi stressz nagyon megnehezíti,  sokszor lehetetlenné teszi mindezek betartását és rossz szokásokra késztet, mint például dohányzás, rendszertelen táplálkozás, mozgásszegény életforma. A Novartis Hungária Kft. Consumer Health OTC üzletága segítséget szeretne nyújtani mindazoknak, akik változtatnának kialakult rossz szokásaikon, vagy javítani szeretnének életminőségükön.

 

 

Dohányzás

A dohányzásról leszokni pokoli nehéz. A cigaretta utáni vágy hosszan kísérti a leszokni vágyókat, ennek egyrészt pszichológiai, másrészt fizikai okai vannak.

 

 

Visszeres panaszok

Nap végére egyre többször úgy érzi, hogy feszül és fáj a lába? A nyári hónapokban gondot okoz a szellősebb öltözködés a visszerei miatt? Ezeken a panaszokon könnyen segíthet! A legtöbb visszeres probléma, mint pl. a fáradt, fájdalmas, nehéz láb érzése jól kezelhető és tartósabb enyhülés is elérhető.

 

 

Fogszuvasodás

A fogszuvasodás egyike a világon legelterjedtebb betegségeknek. Akkor következik be, ha a fogak ásványianyag-tartalmát kioldó, úgynevezett kariogén tényezők túlsúlyba kerülnek az ásványi anyagokat termelő tényezőkkel szemben, és felborul az egyensúly. Ilyenkor a fogzománc fokozatosan elveszti ásványi anyagait, majd elvékonyodik és áttörik.
A kariogén tényezőket különböző védő tényezők ellensúlyozzák: a nyál (hat a baktériumokra, foglepedék képződésére és a fogzománc szerkezetére), a fluorid (erősíti a fogzománcot, elősegíti az ásványianyag-tartalom helyreállítását, megakadályozza a baktériumok szaporodását és savtermelését), a foglepedék eltávolítása (fogmosás és szájöblítés) és a barázdazárók alkalmazása (a fogzománc barázdáit és gödröcskéit kitöltő védőbevonatok). Ezek hiánya hozzájárul a fogak gyorsabb romlásához.

 

 

Gyomorsav problémák

A lakosság kb. 45%-a szenved a gyomorégés tüneteitől heti 1-2 alkalommal. A tünetek hátterében a reflux betegség áll, melynek kezelése ma már vény nélkül kapható gyógyszerekkel is lehetséges.

 

vissza az elejére

Novartis Betegegyesületi Nap

Novartis Egészségnap

Novartis Egészségnap a törődés és gyógyítás jegyében - A magyarországi betegszervezetek első országos találkozója

Szervezeti Magatartás kódex

Szervezeti Magatartás kódex

Az üzleti tisztesség, a felelősségteljes üzleti gyakorlat a Novartis sikerének kulcsa.