nemzetközi képviseletek | kapcsolat | oldaltérkép | segítség

 

 

 

 

Novartis Hungária

Bőrgyógyászati termékek

Napégés, szúnyogcsípés, csaláncsípés

A napégés nemcsak fájdalmas, hanem később is károsítja a bőrt. Attól függően, hogy mennyire súlyos, az egyszerű bőrpírtól egészen a hólyagképződésig és a bőrleválásig terjedhetnek a következményei.  Minél kevésbé barnult le a bőr, annál súlyosabbak a túlzott napozás következményei.
Naplemente után még hosszú ideig nem nyugodhat meg bőrünk.  Az apró gonosztevők a sötétség beálltával, különösen a folyók és állóvizek közelében, még sokáig lesben állnak. 

 

Ajakherpesz

Ez a fertőzés egy vírus okozta, visszatérő hólyagképződéssel járó betegség. A legelső fertőzésen rendszerint gyermekkorunkban átesünk, zömében ez tünetmentes. A gyógyulás után a herpesz vírus visszahúzódik szervezetünkben. Amennyiben később valamely okból szervezetünk ellenálló képessége lecsökken (betegség, fizikai, lelki megterhelés, túlzott napsugárzás) az ajakherpesz vírusa újból aktiválódik. A betegség nemcsak fájdalmas, de kellemetlen látványt is nyújt.

 

 

Láb-, bőrgombásodás

Sokan gondolják, hogy a talp szélén, vagy a lábujjak között megjelenő hámlás egyszerűen csak a száraz bőr részjelensége, pedig ezek a tünetek a láb gombás fertőzésének leggyakoribb megnyilvánulásai. A bőr gombás megbetegedései világszerte elterjedtek és gyakoriságuk alapján népbetegségnek számítanak. Európában egy állandó számú, körülbelül 190 milliós népesség szenved gombás bőrfertőzéstől - ez a teljes lakosság 26,3%-a -, tehát nagyon gyakori és ismert betegség. Az életkor előrehaladtával a gombás bőrfertőzés előfordulása egyre gyakoribb, illetve férfiaknál sűrűbben lelhető fel, mint nőknél, talán köszönhetően annak, hogy a férfiak általában sportosabb életvitelt folytatnak.A bőrfertőzéseken belül a lábgombásodás  fordul elő a leggyakrabban – Magyarországon körülbelül minden 4. felnőtt tapasztalta már e fertőzés kellemetlen tüneteit.

 

Novartis Betegegyesületi Nap

Novartis Egészségnap

Novartis Egészségnap a törődés és gyógyítás jegyében - A magyarországi betegszervezetek első országos találkozója

Szervezeti Magatartás kódex

Szervezeti Magatartás kódex

Az üzleti tisztesség, a felelősségteljes üzleti gyakorlat a Novartis sikerének kulcsa.